x
Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką plików cookies.
Paczkomaty InPost
30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY
  • 30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY
  • 30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY
  • 30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY
  • 30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY

30ml OLEJ MARCHWIOWY 100% NATURALNY BRONZER ITALY

9,50 zł
Dodaj do koszyka

Opis produktu | Recenzje

Olej z marchwi jest wykorzystywany w kosmetyce głównie z powodu bogactwa naturalnych karotenów, które stosuje się w preparatach przeciwstarzeniowych i nawilżających.

Działanie: – uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. – nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny – efekt brązujący. – łagodzi poparzenia słoneczne, – działa antyrodnikowo, – zapobiega szorstkości naskórka, zwiększa stopień jego nawodnienia, – polepsza podział komórek, – zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. – pomaga zachować dobrą kondycję skóry. – normalizuje grubość i strukturę warstwy rogowej naskórka

co prowadzi do wzmocnienia jego funkcji ochronnej i zmniejszenia TEWL. – poprawia stan tkanki łącznej skóry właściwej,

a tym samym skóra staje się bardziej jędrna,

elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek,

- chroni przed promieniami UV – przyspiesza gojenie drobnych zranień,

oparzeń, owrzodzeń, czyraków, przewlekłych chorób skóry.
OTY POŁYSK NA TWOJEJ SKÓRZE!!!

Naturalny bronzer

Karotenoidy stosowane na skórę zmniejszają szkodliwy efekt promieniowania UVR,

stymulując układ odpornościowy do odpowiedzi na UVR.

W olejku marchewkowym znajduje się także tocoferyl i witamina E,

które także polepszają odporność skóry i łagodzą skutki poparzeń słonecznych.
Tyle słońca w całym mieście…
Dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania

Działa jak naturalny samoopalacz. Nadaje skórze widoczny złocisty połysk w krótkim czasie.
Należy stosować go jednak niezbyt skoncentrowany (2 – 5%) w połączeniu z innymi preparatami, by uzyskać pożądany połysk.

  • ANETA KOWAL Ocena: 5

    polecam...

  • Urszula Cieślak Ocena: 5

    oky

  • Magdalena Andrysz CDM PEKAO Ocena: 5

    super olej do opalania można łączyć z innymi kremami

Dodaj swoją opinię